Hei. Olen Häkkis. Siirryin Sotakoneen johtoportaaseen viime vuonna ja tämä blogi on ollut suunnitelmissani ottaa vakituisempaan päivitykseen täältäkin suunnalta. Sotakoeen crewi kirjoittelee tänne muualtakin ja se on enemmän kuin tervetullutta mutta kun nyt tällainen on niin kirjoitellaan itsekin.
Asun Turussa avopuolison ja kahden kissan kanssa ja kun Kalle pyysi hoitamaan Sotakonetta, tartuin heti mahdollisuuteen koska kuka ei haluaisi tällaiseen työhön?! Onhan se raskasta kun on kaikenlaisia paperitöitä mutta päivääkään en vaihtaisi pois.
Mutta asiaan: ajattelin hieman raapustella omia ajatuksiani niistä peleistä joita olen ottanut meidän demohyllyyn sekä esitellä yhteistyökumppaneitamme ja niitä kaikkia eeppisiä turnausreissuja joihin olen osallistunut Sotakoneen figukiskan kanssa.
Joskus on päässyt helpommalla kun on ajanut Saloon, n 60km, mutta oli sekin aika upea keikka kun yhteistyöpeliporukkamme Mannun Vartijat kaukana Joensuussa pyysivät osallistumaan Outoconiin. Outokumpuun ajoi n 7 tuntia suuntaansa mutta kun oli mielettömän siisti podcast, Wyrd Miniaturesin Breachside Broadcast, soimassa niin helpostihan tuollaisen ajoi.
Jos muuten kaipaat omaan turnaukseesi sponsoria, ota yhteyttä sotakone.miniatures@gmail.comiin ja neuvotellaan.
Pelejä joita aion tulevina viikkoina esitellä:
- Malifaux: steampunkia, kauhua ja fantasiaa sekoittava vaihtoehtoiseen 1900-luvun maailmaan sijoittuva peli. Ihmisten maailmaan auennut Repeämä (Breach) johti ihmiset aikoinaan kasattuun mutta mystisesti hylättyyn Malifauxin kaupunkiin jossa epäkuolleet ja Syntymättömät (Neverborn) vaanivat kaikissa varjoissa. Itse peli on 6-10 miniatyyrin muodostamien crewien yhteenotto jossa perinteisen "mätetäänvihollisiakunnesvoitetaan"-asetelman sijaan voitto saavutetaan toteuttamalla pelaajille yhteistä Strategiaa (Strategy) ja joka pelin alussa arvottavien Juonia (Scheme). Toinen erikoinen elementti on se ettei käytetä noppia satunnaisgenerointiin vaan perinteistä pokeripakkaa jonka maat ovat eri kuin normaalit. Tämä taas toimii niin että kukin pelaaja nostaa vuoron alussa omasta pakastaan käsikortit joita voi tietyin ehdoin käyttää sekoitetun pakan päältä arvottavien korttien tilalla (Cheat Fate). Erittäin syvällinen järjestelmä jonka figut ovat upeita (joskin joskus hankalia kasata) ja jossa on paljon luonnetta jokaisessa figussa.
- Guild Ball: Kuvitteelliseen Vapaitten Kaupungien Keisarikuntaan (Empire of the Free Cities) sijoittuva jalkapallo/rugby-peli jossa kullakin pelaajalla on kuuden pelaajan joukkue ja kasa noppia. Tarkoitus on mäiskiä vastustajan hahmot tajuttomiksi, tehdä maaleja tai yhdistelmä näitä kahta. Kukin joukkue edustaa yhtä valtakunnan pääkaupungin killoista ja se näkyy miniatyyreissä: Teurastajien Killan (Butcher's Guild) jäsenillä on lihakirveet mukana kun taas Kalastajat (Fisherman's Guild) verhoutuvat kalaverkkoihin ja Alkemistien (Alchemist's Guild) pulloilla ei kannata käydä.
- Kings of War: Manticin julkaisema streamlinetty fantasiarykmenttipeli. Modelleja kohdellaan yksiköitä eikä yksiköinä ja juurikin se tietynlainen maaginen sääntöjen suoraviivaisuus minkä Mantic on peliin luonut houkuttelee väkeä. Monille entisille WHFB-pelaajille uusi ja mieluisa tuttavuus, jossa usean rykmentin muodostamat armeijat velhojen, sotakoneitten ja hirviöitten tukemana taistelevat eeppisiä fantasia-taisteluita, sekä uusimman lisäosan Historicalin myötä myös historiallisia taisteluita. Näiden yhdistäminen tietenkin onnistuu: Bunkkerilla on nähty Frankkien taistelevan Syvyyden Demoneita vastaan.
- Batman Miniature Game: Knight Modelsin julkaisema Gothamin kaduille ja kujille sijoittuva skirmish-peli jossa n 6-10 hahmon jengit tappelevat objectiveistä eli tietyistä tavoitepisteistä sekä Gothamin herruudesta. Ja ellei toinen opi hyvällä niin pahalla. Pelinsisäinen toimintapiste (Action Counter)-järjestelmä sekä Suunnitteluvaihe-kikkailu (Raise the Plan) tekevät tästä pelistä mielenkiintoisen ja todella syvällisen. Batmanin lisäksi eri joukkoja ovat eri Gotham-rikollisten jengit, esimerkiksi Arvuuttaja, Jokeri, Mr. Freeze, Bane, Varjojen Liiga. Lisäksi pelin uusimman Flash and Arrow-lisäosan mukana tulivat eri joukot: Suicide Squad, Teinititaanit jne. Paljon mielettömän hienoja figuja DCn ystäville. Peliä laajentaa myös DC Universe Game jossa mennään isommalle skaalalle supersankareitten ja superpahisten yhteenottoon eli kun BMGssä jengit tappelee toisiensa kanssa nimettömien rikollisten ja poliisien voimin enemmän (tietty saa sankarijenginkin jos haluaa); DCU-pelissä Teräsmies taistelee Black Adamin kanssa niin suurien voimien kanssa että siinä menee perusrikollisella sormi suuhun. Knight Modelsin figut jo ovat keränneet suurta huomiota ja peliin kannattaa ehdottomasti tutustua.
- Freebooter's Fate: Muutaman miniatyyrin muodostamat joukot taistelevat rahasta, naisista, kullasta ja tietenkin rommista kuvitteellisella Karibiamaisella alueella tässä korttien voimalla kulkevassa merirosvoseikkailupelissä. Pelissä on valittavina, Piraatit, Keisarillinen Laivasto, salamyhkäinen salamurhaaja-Veljeskunta, Hiisipiraatit, voodoon voimistama Kultti sekä Amazonit. Mielestäni erittäin hauska "beer-and-pretzels"-pelinä eli todella helppona ja hauskana hupailupelinä toimiva seikkailupeli jossa on taktista syvyyttä ja mielettömän hyviä tarinoita. Piraattifanit pitävät tästä varmasti!
Kirjoitan myös omia ajatuksiani Warmachinestä ja Hordesista, koska se kuitenkin on tunnetuin pelimme, mutta siitä on aika paljon tietoa kaikkialla niin keskityn ensin pienempiin peleihin. Infinityyn aion myös tutustua jahka saan siihen aikaa ja Saga-nimisen historiallisen skirmish-pelin aion myös esitellä. Mutta ensin ne jotka jo tiedän.
Tässä pieni esittely. Kiitos jos luit tämän ja jos niin teit, kommentoi ihmeessä Facebook-seinällemme tai sähköpostiin (sotakone.miniatures@gmail.com) risuja, ruusuja, mietteitä, toiveita, mitä vaan.
Onnea matkaan ja olkoon Kohtalo suotuisa!