Sotakoneen WHFB-liigan terävin kärki

psst.. voit tarkastella kaikkia liigaan liittyviä juttuja klikkaamalla tuolta sivun Tageista sanan liiga..

keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2017

Häkkis seilaa maailmalla osa 1 - Vaasa ja Steam & Fury

Noniin, eli kuten aikanani lupasin, kertoisin hieman turnausreissuista joihin olen osallistunut tässä parin vuoden aikana.
Ideana siis ihan se että jonkun turnauksen pitäjä jossain laittaa meille viestiä että haluavat meiltä apua turnauksensa palkintoihin ja/tai Sotakoneen muuten vaan paikalle myymään tuotteita ja esittelemään pelejä. Joskus ajatuksena on ollut se että kun turnauksessa on pelikauppa mukana, se tuo turnaukselle lisää hyvää imagoa. Toisinaan olemme voineet tarjota jonkun ylimääräisen avun turnauksen tai tapahtuman järjestäjälle, esimerkiksi demopöytiä jonkun turnauksen kylkeen jolloin uudet pelaajat voivat tutustua siihen peliin jota iso joukko pelaa.

Esimerkkinä haluan esitellä Vaasassa vuosittain pidettävän Steam & Fury-WarmaHordes-turnauksen. Jo muistaakseni viitenä vuonna järjestetty turnaus on houkutellut kymmeniä pelaajia niin Suomesta kuin Ruotsista samaan hotelliin kisaamaan Warmachinen ja Hordesin saralla. Taso on aika korkea mutta palkintoja on paljon ja pelaajaskaala sen verran laaja että osallistuminen aina kannattaa koska vaikkei voittaisi yhtä niistä useista palkinnoista joita turnausjärjestäjä jakaa, pääsee pelaamaan uusien tyyppien kanssa ja tutustumaan uusiin porukoihin.
Ja jos tykkää ajaa, ainakin Turusta on miellyttävä ajaa tuonne koska maisemat on aika huikeita: joskus näkyy merta pitkällä sillalla ja joskus metsää ja peltoa. Olen nyt kaksi kertaa ajanut tuonne ja koska tykkään ajaa autoa, nuo reissut ovat jääneet mieleen.

Itse turnaus pidetään hotellissa, Royal Sokos Hotel Vaasassa ihan keskustassa. Erittäin korkealaatuiset puitteet ja ruuat tarjoavassa hotellissa on hyvä palvelu ja onpa turnausjärjestäjä onnistunut hoitamaan alennukset viikonlopun huoneesta turnausosallistujille.

Osallistuin parille kierrokselle koska pelaajia oli epätasainen määrä ja matsit oli kyl hyviä. Ensimmäisessä tutustuin ihan uudenlaiseen Menoth-listaan Thyra1sen johtamana, kun sieltä tuli parin Heavyn rinnalla Daughters of the Flameja ja Flame Bringereitä ja ne yhdistettynä Thyran buffeihin ja omaan Heavyjackiin, niin meinasi Goreshade1 tippua kuin kivi. Vastustaja valitettavasti hävisi kellolla, mutta jos tällä olisi ollut 3 minuuttia lisää, olisi voittanut. Täpäräksi jäi.
Seuraavan kerran pelasin viimeisellä kierroksella kun lauantain kierrokset saatiin tasapainoon.
Ja olipa sekin peli! Jatkoin Gore1sen jacki/Satyxis-listalla ja nyt vastassa oli loputon lauma Cephalyxejä. Noin 70 modellin lauma vastaan oma n 20 ukon joukko. Eipä siinä, vaikka Goreshade kaatuikin selkäänsä rynnistävään Wreckeriin, olin pistänyt sen verran kovan paineen päälle että toinen joutui oikeasti pelaamaan voittonsa edestä. Ja se olikin aikalailla tarkoitukseni, koska uskoin ettei armeijassani riittäisi hyökkäykset kaikkiin noihin ukkoihin ja en oikein Thexusta saanut kiinni.

Tapahtuma oli kaksipäiväinen ja siinä välissä vietettiin iltaa hotellilla, pelaillen ja sosialisoiden ja saunoen. Hotellin sauma oli 11. kerroksessa ja uima-allashuoneen seinät kun olivat lasia niin näkymä Vaasan ylle oli käsittämättömän upea.

Turnauksessa oli lähes 40 pelaajaa tänä vuonna ja ensi vuonna puitteet on isommat ja eeppisemmät koska no, sanotaan tässä vaiheessa että juttuja on suunnitteilla. Lisätietoja Steam&Furyn Facebookissa (https://www.facebook.com/SteamAndFury?fref=ts).
Kokonaisuudessaan tapahtuma onnistui mielestäni hyvin ja olen kiitollinen Pakelle ja kumppaneille että sain tulla paikalle. Saimme jopa uuden kutsun niin Steam&Furyyn ensi vuonna kuin talvella pidettävään Vaasa Game Dayhin, mutta niistä lisää lähempänä.

Seuraava tapahtumamme onkin sitten Ropecon! Henkilökohtaisesti suosikkiviikonloppuja vuodessa, onneksi Helsingin Messukeskus on osoittautunut hyväksi Dipolin manttelinperijäksi.

Lisää matkakokemuksia myöhemmin, toivottavasti kuvilla (kännykkäkamera on aika kehno).

Vielä yksi asia: muistakaa pitää Youtube-kanavaammekin silmällä (https://www.youtube.com/channel/UCDYQq_1fCrL5Kg299qYzrAg), siellä on niin pelivideoita kuin asiaa uusista tuotteista.

Palaillaan!

Ei kommentteja: