Sotakoneen WHFB-liigan terävin kärki

psst.. voit tarkastella kaikkia liigaan liittyviä juttuja klikkaamalla tuolta sivun Tageista sanan liiga..

tiistaina, lokakuuta 15, 2013

Tuhon seikkailut osa: 1.

Moi, mä olen Tuho ja mä olen pelaaja. Olen pelannut ja pelaan lukuisia pelejä niin konsoleilla, korteilla, pelilaudoilla kuin pikku-ukoillakin. Rakastan pelaamista ja sitä immersiota joka kunnon pelin kohtaaminen tuo tullessaan. Pelien ohella mulla on toinen intohimo, paini. Kun kirjoitan tätä, olen Fight Club Finlandin hallitseva raskaansarjan maailmanmestari. Niin painissa kuin muussakin elämässäni, minulle tärkeintä on reiluus. Ymmärrän toki ns. Turnauspelaamista, jossa toisille pääasia on nöyryyttää vastustajaansa mahdollisimman paljon, täten pönkittäen omaa paremmuuttaan, mutta tämä ei sovi minun pirtaani. Ei sovi minuun kehässä eikä peleissä. 

Minä pelaan, koska tykkään pelata. Ja vielä enemmän tykkään siitä, että pelikaverillani/pelikavereillani on hauskaa yhteisen harrastuksen äärellä. En häviä koskaan tahallani pönkittääkseni jonkun toisen egoa tai varmistaakseni toisen viihtyvyyden, sillä siitä tulee yleensä vain kaikille paha mieli, varsinkin jos ja kun toinen saa tietää siitä. Mutta minua ei haittaa hävitä pelaajalle joka on pelannut reilusti. Samoin kuin reilussa painimatsissa, jos häviän, häviä paremmalleni, enkä johonkin sääntökikkaan jonka toinen on keksinyt. Koen, että hävitty, hauska peli on tuhat kertaa mieluisampi, kuin kituuttaen ja pitkin hampain voitettu peli, jonka jälkeen ei ole varma pitäisikö kiittää vai lyödä vastapeluria.

Asiaan! Sovin pelaavani vanhan Tagteam parini kanssa hieman Warhammer Fantasy Battlea syysloman loppupuolella. Emme ole pelanneet vastakkain koskaan kokonaista peliä, mutta olemme taistelleet rinta rinnan samalla puolella ja pidän ystäväni pelityylistä kovasti. Hän ei mieti liikoja vaan heittääntyy pelin vietäväksi ja katsoo miten käy, juuri kuten minäkin, niin kehässä kuin peleissäkin:D

Sovimme pisterajaksi 3000p. Sillä yleensä turnauksissa ei pääse pelaamaan niin suurilla armeijoilla. Vastustajani ilmoitti tulevansa Beastmaneilla ja minä pelaan Ogre Kingdomsilla. Päähänlyöntikilpailu oli väistämätön. Tein armeijani fiilispohjalta liikoja miettimättä ja valitsin sellaisia yksiköitä joita en ole käyttänyt yleensä turnauksissa. Kun olin tehnyt armeijani, kirjoitin ystävälleni Facebook:iin seuraavanlaisen kirjelmän:  

”Heimopäällikkö-Tyranni-Mammutinsurma-Jättiläistenkaataja-Pohjatonvatsa-Zegga katseli allaan avautuvaa synkkää metsää. Metsää joka näytti jatkuvan loputtomiin. Kuukausia oli Pakkassarven heimo vaeltanut alas Surujen vuorilta ja nyt he olivat päässeet alaville maille, keisarikunnan itärajalle. Matka oli ollut koetteleva jopa niinkin kokeneelle päällikölle kuin Zeggalle ja vaikka matka oli vaatinut heimolta veronsa, olivat he löytäneet vaeltelevan Yetilauman ja saaneet heidät suostuteltua mukaansa. Se, että Zegga oli repinyt hopeaselkäisen alfauroksen kahtia ja syönyt sen muiden vapistessa vieressä, oli ollut yksi Zeggan voitokkaan diplomatian kulmakivistä.


Juuri kun Zegga oli antamassa lähtökäskyn, kuului metsästä yksinäinen, särisevä-ääninen torven törähdys ja tähän vastasi toinen, hieman matalampi ja kolmas ja niin edelleen, kunnes lopulta kymmeniä torvia soi metsässä. Teurastajamestari Ikisyömä vaappui Zeggan viereen ja veti syvään henkeä haistellen ahnaasti. 'Pukkeja, petoisia, sonnisia, sarvipäitä' lausui Ikisyömä transsin kaltaisessa tilassa, silmät nurinpäin kääntyneinä.
'Hyvä! Zegga tarvitsee uuden juomasarven!' Huusi heinopäällikkö ja karjaisi heimolleen marssikäskyn. Samalla kun Pakkassarven jättiheimo lähti laskeutumaan vuorelta, katselivat sadat nälkäiset silmäparit metsän pimennoista ja sadat malttamattomat sorkat kopistelivat metsän aluskasvillisuudessa. Kohta olisi mahtava määrä uhrilahjoja Kaaoksen jumalille!”
 
Ei aikaakaan kun ystäväni otti minuun yhteyttä ja kertoi kuinka innoissaan hän oli tulevasta koitoksestamme. Haa! Hän oli koukussa! Pienellä tekstinpätkällä olin luonut pohjan tulevalle taistelullemme. Siinä oli syyt kohtaamisellemme, hieman sneak-a-peek:ia tuleviin sankarivalintoihini samoin kuin yksikkövalintoihin joita tulisin tekemään.
            
Tarinallisuus on suuressa roolissa omissa peleissäni, sillä ne juovat jatkumon ja illuusion jostain vain yhtä peliä suuremmasta kokonaisuudesta.

Tässä on Pakkassarven heimon armeijalista, niin kuin ystäväni tulee sen näkemään. Eli ei spoilereita maagisten esineiden yms. Suhteen:

The Frosthorn Tribe 2998 Pts  -   Ogre Kingdoms Army

"Heimopäällikkö-Tyranni-Mammutinsurma-Jättiläistenkaataja-Pohjatonvatsa-Zegga" (Tyrant) @ 322.0 Pts. General; Great Weapon. Brawlerguts

"Teurastajamestari Ikisyömä" (Slaughtermaster) @ 395.0 Pts
Magic Level 4;  Lore of the Great Maw

 "Gord Isomaha-Kärmeksensurma-Jättiläistenkauhu" (Bruiser) @ 188.0 Pts
Iron Fist; Heavy Armour; Battle Standard. Giantbreaker

 "Kammo-Petomuoto" (Butcher) @ 194.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Beasts. Great Weapon
(ei kuvaa koska figu on liian ruma;)
 8x "Lyttääjät" Ironguts @ 467.0 Pts 
Great Weapon, Heavy Armour, Standard, Musician, Gutlord

8x "Mättäjät" Ogres @ 318.0 Pts
 Iron Fist; Light Armour; Standard, Musician, Crusher

 "Isosarvi" Stonehorn @ 250.0 Pts
 1 Ogre Beast Rider @ [0.0] Pts Frenzy; Harpoon Launcher

"Pakkasmörkö" Thundertusk @ 250.0 Pts
 1 Ogre Beast Rider @ [0.0] Pts Harpoon Launcher
 1 Ogre Beast Rider @ [0.0] Pts Chaintrap


6x "Ulvojat" Yhetees @ 264.0 Pts

6x "Repijät" Sabretusk Pack @ 126.0 Pts

4x "Isomahat" Maneaters. Heavy armour, Additional handweapon. @ 224.0 Pts
Poisoned Attacks; Stubborn




Armeijani koostuu useista yksiköistä jotka kaikki ovat kykyeneviä tekemään vaikutuksen. Hordemuotoihin en lähde, sillä niitä näkee nykypäivänä jo pienemmissäkin peleissä.
Laitan tuloksia heti kun niitä on saatu. 
Isän kädestä! -Tuho



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Rock on!