Sotakoneen WHFB-liigan terävin kärki

psst.. voit tarkastella kaikkia liigaan liittyviä juttuja klikkaamalla tuolta sivun Tageista sanan liiga..

tiistaina, tammikuuta 07, 2014

Opus Nocturne

Moi, mä olen Mikko ja mäkin pelaan fabaa. Tai kuten vaimoni sanoo, "niitä typeriä pikku-ukkopelejä". =) .
En muista tarkkaan milloin aloitin WHFB:n pelaamisen mutta vuosi sijoittuu jonnekkin 1990-luvun lopulle. Muistaakseni silloin oli menossa 5 edikka tai se missä oli aloitusboksina Bretonnia ja Lizardmen.

Mä olen ammatiltani kokki, ja toimin nykyään keittiömestarini Helsingissä. Olen hevari =). Peleissäni pyrin yhdistämään metallimusiikkia ja muita fantasiamaailmoja, esim. Cthulhu mythosta Warhammeriin.

Aloitin silloin pelaamaan Helffeillä, peliporukkaan kuului myös örkit, bretonnia, liskot, empire, skaven, delffit, vampire counts ja kaaos (silloin oli vaan yksi kaaos). Näiden armeijoiden omistajien kanssa perustettiin oma peliporukka, Team Ankkus. Nimen alkuperä on multa unohtunut, mutta luultavasti käymisteitse sekä tislaamalla valmistetuilla juomilla oli osuutta asiaan =). Meidän porukka laajeni IRQ:n kautta lähes koko maan kattavaksi ja teimme pelireissuja mm. Tampereelle ja Tornioon. Pelasin aktiivisesti koko lukioajan, sitten tuli stoppi kun lähdettiin inttiin. Ja kun me puhalletiin nollia niin nuoremmat lähtivät palvelukseen jne. Pelailut alkoivat jäädä kun porukka hajosi armeijan jälkeen opiskeleman kuka minnekkin.

Pelit jäivät lähes kymmeneksi vuodeksi, kunnes tapasin Sotakoneen miehistöä ensikerran 2008 samassa työpaikassa. Poikain (ja yhden tytön) kanssa tuli puheeksi yhteinen harrastus ja mielenkiinto yleisestikin pelailuun (lautapelit, figupelit, roolipelit jne.) Tuolloin ei omat kuvioni antaneet juurikaan mahdollisuutta vanhan harrastuksen uudellen lämppäämiseen kun kuvioissa oli amk-opiskelut, työt ja tuore tyttöystävä (nykyinen vaimo). Senverta paljon kuitenkin sain tehdyksi että kesällä 2008, tuossa edellämainitussa työpaikassa pelasin yhden 750pts pelin pelkillä pahvista leikatuilla baseilla ja armybook jonkun läppärissä pdf- muodossa =).

Heti perään vuonna 2013, Sotakoneen jäsenet järjestivät tag team- pariturnauksen keväällä. Hyvä ystäväni Tuho oli ottanut tehtäväkseen (ja lyönyt asiasta jopa vetoa) saada puhuttua minut mukaan tähän turnaukseen pelikaverikseen. Olin aluksi hieman vastahankainen sillä tiesin sääntöjen muuttuneen moneen kertaan ja epäilin olevani vain "taakaksi" kokeneelle pelaajalle. Rohkaisin kuitenkin mieleni ja suostuin lähtemään mukaan, teinivuosien "pakko voittaa -asenne" oli kadonnut. Huomasin haluavani pelata, koska FABA on hauskaa ajanvietettä ja tärkeintä on että pelaajilla on mukavaa pelatessa. Lopputuloksella ei enään ole niinkään minulle väliä, kunhan pelataan reilusti. Fair play please!

Omaksi yllätyksekseni halusin kokeilla jotain muuta armeijaa kun helffejä. Kysyin eräältä kaveriltani lainaksi Beastmenejä turnaukseen, ja hänelle se sopi. Kaverilla oli jo Nurglen demoni -armeija sekä Nurglahtanut warrior armeija. Sain pelattua yhden harjoituspelin tätä kaveriani vastaan ennen turnauksen alkua =) . Vaikka turnauksessa ei mainetta ja kunniaa meille juuri tullut, se ei haitannut. Kaksi ensimmäistä peliä toivat voiton ja pelikokemus ja sääntötuntemus karttuivat turnauksen myötä.

Turnauksen jälkeen olen pelannut kymmenkunta peliä, enkä meinaa saada tarpeekseni. Olen myös herätellyt henkiin vanhat helffini. Pelaan nykyään mieluusti molemmilla. Olen luonnollisesti osallistunut myös Sotakoneen 2014 FABA liigaan. Pyrin tässä välissä myös pelaamaan muidenkin kaverieni kanssa jotka ovat vanhan rakkaan harrastuksen lämmitelleet uusiksi. Pelimenestystä on tullut mukavasti, n. 50-50.

Tässä yhteenveto tämänpäivän 1000pts helffi vs. beastmen peli:

 helffit: 1* lvl 2 tulivelho,talisman of preservation ( fireball ja burning head)
1* noble bsb, reaver bow
15* archer, sb, mus
15* archer, sb, mus
19* lothern seaguard, sb, mus
2* boltthrower

beastmen: 1* lvl 2 shadow shamaani,talisman of preservation ( melkoths miasma ja withering)
1* bsb wargor, gnarled hide
42* gor, fc, add.hw
3* tuskgor chariot
2* razorgor

1.vuoro: helffit saa aloituksen
HE:Ei chargea, ei liikuta. Taijat ei mee läpi, ammutaan ja osutaan muttei haavoiteta. Perus helffi meininkiä.
BM : Ei chargea, razorit täysillä eteen, kärryt täysiä eteen, gorit täysisä eteen, kärryjen takana. Taiat ei mee läpi. Ei ammuta, ei klosista.

2. vuoro
HE: Ei chargea, ei liikuta =). Loitsut ei mee läpi. Ammutaan ja osutaan ja saadaan toinen razorgor pois pelistä. Ei muuta.
BM: Razorgor chargaa toiset jousimiehet ja tuhoutuu ennen kuin saa mitään aikaiseksi. Armeija etenee täyttä vauhtia. Shamaani irkuttaa witheringin (jousimiehiin mihin razor hyökkäsi) ja dimensional cascade. Velholle 1 haava ja 6 goria kuolee. Mahtavaa!

3.vuoro
HE: Ei chargea, ei liikuta... Loitsutaan fireball irkkuna, tulipallot 3d6 tulee vain 6 S 4 hit, 3 goria kuolee. Velho tiputtaa tasonsa tasolle 1. Ammutaan, osutaan ja 2 chariottia saadaan pois pelistä. Pedot ei pelkää. Ei klosista.
BM: 1 kärry chargee toisen jousimiesyksikön ja vie mukanaan 4 haltijaa. Kärry tuhoutuu stand and shootissa tulleista vahingoista ja haltijoiden iskuista. Loitsut ei mene läpi.

4.vuoro
HE: EI... NO EI TIETENKÄÄN MITÄÄN LIIKKUMISEEN VIITTAAVAAKAAN!!!
Taikavuorolla ei mitään. Kaikka ampuu lähietäisyydeltä, mutta nopat ovat haltijoita vastaan, 42 nuolta, 3 S 5 nuolta taikajousesta ja 12 bolttia ammutaan, vain 8 goria kuolee.
BM: Gorit chargee onnistuneesti, mutta osuvat sekä jousimiehiin, että sea guardiin. Onnea on taas matkassa, sillä "vain" 10 goria kaatuu. Ei paniikkia, re-roll pelastaa. Taiotaan withering, ei mene läpi, taiotaan melkoths miasma ja tiputetaan I kolmella. Suippikset lyö ensin, muuta re-rollit on menetetty =) .Vain 3 goria kaatuu. Sitten vihdotaan! Primal fury onnnistuu ja peto bsb haastaa haltijavelhon joka kuolee. Petomiehet vihtovat jousihaltijoita ja merijalkaväkeä kovaa, tuloksena 16 haltijaa kaatuu. Jousimiehet pötkivät pakoon taistelukentältä ja pedot re-formaavat. Sea guard pysyy taistelussa.

5.vuoro
HE: Ei chargea. Toinen jousiyksikkö liikkuu lähemmäksi taistelua, koska ei voi asemastaan tehdä mitään.
Ei taikaa, velho kuoli. Ei ammuta, omat taistelussa. Haltiat lyövät ja osuvat heikosti, eivät tapa ketään.
BM: bestial fury onnistuu. Taiotaan melkoths miasma ja pudotetaan suippisten I kolmella. Pedot vihtoo itsensä voittoon ja juoksevat yli haltioista rysähtäen 2 boltthroweriin.

6.vuoro
HE: Toinen jousiyksikkö yrittää chargea, mutta epäonnistuu. Ei muuta.
BM: Pedot tuhoavat molemmat sotakoneet.

Lopussa helffeillä 170pts archer yksikkö kentällä, yli puolet jäljellä.
Pedoilla puolikas gor lauma 180pts+ bsb 131+ shamaani (puolilla haavoilla) 77,5 yht = 338

Pedot voittaa 218 pisteellä.

EDIT:
Olihan se lopputulos parempi, lisätään vielä helffeiltä saatuja pisteitä 1 banneri ja bsb sekä kenraali.

Ei kommentteja: