Sotakoneen WHFB-liigan terävin kärki

psst.. voit tarkastella kaikkia liigaan liittyviä juttuja klikkaamalla tuolta sivun Tageista sanan liiga..

perjantaina, marraskuuta 22, 2013

Tuho seikkailee osa 2.

Perjantai 18.10.2013. 17.00

Vastustajani on petomiespelaaja, joukkueturnaustoverini ja hyvä ystäväni Mikko. Valitsimme Battleline skenaarion sen helppouden takia, sillä ideana oli kokeilla uusia yksiköitä, ei kikkailla skenaario- erikoissäännöillä. Pelialueemme oli hieman kapeampi kuin suositeltavaa, kun hyvänkokoinen pelipöytä on n. 2m pitkä, oli meidän pöytämme n. 180cm. Ero ei ollut suuri, mutta se oli vaikuttava, kuten tulette kohta huomaamaan. Pelialueen toiseen laitaan tuli kukkuloita ja metsää ja toiseen suuri arcane monumentti.
Eli sovimme kyseisen ”temppelin” olevan sääntökirjasta löytyvästä arcane monuments- listasta. Mikä se tulisi olemaan, paljastuisi kun ensimmäinen yksikkö menisi kuuden tuuman päähän kohteesta. Myös metsät olivat mystisiä ja ne heitettiin kun joku astui kyseiseen metsään. Mystiset metsät heitettiin nopalla listasta joka löytyy sääntökirjasta kohdasta: metsät.

Olen huomannut, että on hyödyllistä omistaa erilaisia noppia, varsinkin roolipelejä ajatellen, mutta niistä on hyötyä myös Warhammerissa. Esimerkiksi, arcane monumentteja on lueteltu 10 erilaista ja 10 tahoinen noppa on ideaalikeino selvittää, mikä monumentti oli kyseessä! Suosittelenkin kaikille pikku-ukkoilijoille simppeliä noppavalikoimaa josta löytyy ainakin 4,6, 8, 10 ja 12 tahoiset nopat. Niillä on helppoa arpoa mikä mystinen meininki on milloinkin menossa;)


Kuvassa Beastmen-maestro Mikko.

Deployment meni seuraavalla tavalla: Vasempaan reunaan laitoin Ulvojani, nuo kuusi swift stride- säännön omaavaa Yetiä tulisivat pitämään vasemman kylkeni turvassa Mikon chariottien hyökkäyksiltä. Yetien viereen tulivat Thundertusk ja Stonehorn, ogrekirjan suurimmat hirviöt, joiden tehtävänä olisi tukea pääyksiköitä hyökkäyksessä ja talloa alleen Mikon petomiehet. Varsinkin Stonehorn, joka tekee chargessa 3xD3 impact hittiä ja jos heittää chargeen 10 tai enemmän nopilla saa tulokseen lisätä vielä 3, eli potentiaaliset 12 S6 impact hittiä!

Hirviöiden viereen tulivat Lyttääjät, Irongutit. Ogreja joilla on great weaponit ja heavy armorit. Olin antanut yksikölle myös Dragonhide Bannerin, joka 50pisteen suhteellisen korkeaan hintaan nähden on erittäin hyödyllinen lippu. Sillä se antaa chargevuorossa uudelleen heitot kaikkiin to hit, to wound ja armor save 1:iin. Ja kun ogret tekevät chargessa impacteja, lyövät kolmesti eturivistä ja kolmesti support attackeina ja stomppaavat. Tulee uudelleenheitettävää melkoisesti! Ja kun lippu itsessään antaa vielä S3 breathweapon hyökkäyksen joka pakottaa vihollisen lyömään viimeisenä, on lippu maksanut itsenä takaisin jo monta kertaa:D

Kuvassa vasemmalta oikealle: Repijät, Isomahat, Mättäjät, Lyttääjät, Stonehorn, Thundertusk ja Ulvojat.

Lyttääjien ja ”temppelin” väliin tulivat Isomahat. Eliittijalkaväki nimeltä Maneaters: Heavy Armor, addtional handweapon, stubborn ja poisoned attacks. Tämä tarkoittaa käytännössä 5 lyöntiä per mies joista 6:t haavoittavat automaattisesti ja muut tulevat S5:llä. Tulisivat he tekemään suuren reijän viholliseen ennen kuin heidät tapettaisiin viimeiseen mieheen. He olisivat ”torpedoyksikköni” joka chargeaisi kiinni ensimmäiseen viholliseen johon pääsisi ja tekisi vahinkoa kunnes kuolisi. Tämä oli suunnitelma ainakin.

Arcane monument paljastui tässä vaiheessa Bloodstoneksi, kaikki yksiköt kuuden tuuman päässä saavat hatredin ja kaaoksen joukot saavat myös frenzyn. Nyt oli pidettävä Mikon joukot poissa temppelin luota vaikka itse asiassa temppeli ei juurikaan hyödyttänyt petomiehiä. Petomiehillä on kyky bestial fury joka antaa LD- testillä rerollit ohimenneisiin iskuihin ja koska lyödessä voi saada vain yhdet uudelleenheitot, oli ”temppelin” hyöty parempi minulle.
Temppelin” toiselle puolelle tulivat Repijät, 6 sapelihammaspetoa, jotka swiftstride- kyvyllään, 8 tuuman liikkeellään ja WS4, S4, T4, A3 stateillaan olisivat oikean laitani suoja. Jäljellä oli enää Mättäjät, tavan ogrepumppu Iron fisteillä, eli kilvillä.
TÖN TÖN TÖÖÖ!

Pelilaudan lyhyyden ja jättiläismäisen ”temppelin” takia, oli minun laitettava Mättäjät Isomahojen taakse, josta he ponnahtaisivat näiden juostua alta pois. Sankarini BSB ja Kammo menivät Irongutteihin ja Tyranni ja Smaster menivät Ogreihin. Näin kaikilla olisi taikabonusta ja lyöntivoimaa.


Kuvassa Deathcrush chariotit I ja II sekä Minotaurit, Gorit, Bestigorit ja taustalla warhoudit jotka kuvasivat Centigoreja.


Vastustajani Mikko oli tuonut hänen silmäteränsä, Beastmanarmeijan Her Thousand Young:

General Beastlord ”Goath of the Woods”. Armor of Destiny, Crown of Command, Warriorbane sword, shield. 290p.

Shaman ”Mystigor”. Lvl 4. Lore of Shadow. Talisman of Preservation. Shrieking blade. 290p.

BSB Wargor “Dark Young”. Beast Banner. Heavy armor, shield. Gnarled hide. 206p.

Shaman “Gorgonthuruz”. Lvl 2. Lore of the Beast. Opal Amulet. Terrifying mask of Eeee! 150p.

Gorebull ”Ragehorn”. Heavy armor, shield, Many limbed fiend, Brass Cleaver. 214p.

The Dark Herd” 41x Gor, Full Command, Additional handweapon. 353p.

Bestial Decadence” Centigor x10. Ghorros. Full Command. Throwing axes. 419p.

Deathcrush Chariot I 80p.

Deathcrush Chariot II 80p.

Deathcrush Chariot III 80p.

Bane Omen” Bestigor x 37. Full Command. Banner of Eternal Flame. 484p.

Eaters of the Dead” Minotaur x6. Full Command. Additional Handweapon. 404p.

Onneksi myös Mikko joutui oudon ”temppelin” hämmentämäksi ja hän asetti joukkonsa seuraavasti:
Kahdet chariotit kohtaamaan Ulvojat, Minotaurit kohtaamaan Stonehornin, 41 Goria keskelle pelilautaa kohtaamaan Lyttääjäni, Bestigorilautta kohtaamaan Isomahat, Centigorit jäivät ”Temppelin” taakse ja viimeinen chariot kohtaamaan Repijät.

Ensimmäinen vuoro tuli minulle. Oikeassa laidassa Repijät liikkuivat ”Temppelin” ja pelikentän reunan väliin jääneeseen aukkoon. Vasemmassa Ulvojat etenivät metsään ja löysivät sieltä muurin jonka suojiin kävivät kykkimään. Thundertusk ja Stonhorn liikkuivat maltilla eteenpäin, marrsimatta jotta voisivat hyödyntää ratsastajillaan olevan ampumavuoron. Irongutit marssahtivat eteenpäin, mutta eivät helpolle charge-etäisyydelle, Mikon joukot voisivat päästä kiinni, mutta jos kaikki charget eivät onnistuisikaan, voisi onnistuneelle tulla tukalat paikat ogrejen tehdessä pihtiliikkeen seuraavalla vuorolla;)

Maneaterit liikkuivat ”Temppelin” viertä ja jäämällä kuuden tuuman päähän siitä, saivat Hatred- kyvyn. 20 myrkkylyöntiä joista ohimenneet sai heittää uusiksi. ”Joo, nää olis täällä”.

Mikon ensimmäinen vuoro oli sanalla sanoen mielenkiintoinen. Vasemmassa laidassa Deathcrush chariot III rynniköi kissoihini. Muuten koko armeija liikkui maltilla eteenpäin hakien kunnollisia asemia. ”Temppeli” osoitti voimansa kun Mikko ei saanutkaan Centigorejaan mahtumaan kunnolla Bestigorien viereen, vaan nämä jäivät Mättäjä ogrejeni lailla paitsioon. Toisessa laidassa Deathcrush chariot I ja II hakivat tietään uhkarohkeasti metsän läpi oikeasta laidasta havitellen kylkeäni.
Liikkumisvuoron jälkeen oli taikuuden vuoro. Mikko oli saanut itselleen ogrentappajaloitsun, eli Pit of Shadesin. Onnistuessaan pakottaa kaikki templaten alla ottamaan iniative testin ja epäonnistuneet tuhoutuvat! Ogrejen iniative 2 ei lämmittänyt mieltäni. Ensimmäinen loitsu, Pit of Shades. Suurempana, eli iso template. Viisi noppaa. Heitto! Ja kaksi kuutosta!!! Irresistible force! Loitsu tulee väkisinkin läpi, mutta scatter vie kuopan ogreunittini taakse ja lopulta sinne tippuu vain kaksi ogrea ja yksi irongut, pahemminkin olisi voinut käydä. TODELLA paljon pahemmin!!!

Irresistible forcehan tarkoittaa myös miscastia velholle-> Dimensional cascade! Iso template velhon päälle, 10 goria kuolee ja velho katoaa taikuuden pyörteisiin. Että sellaista!
Onnistuneen paniikkiheiton jälkeen koittaa lähitaistelu. Deathcrush chariot III saa tehtyä kaksi haavaa impact osumilla ja kötistää yhden kissan. Mutta kissojen iniative on suurempi kuin kenelläkään kärryssä joten kaikki loput viisi kissaa saavat lyödä ensin, ja koska olemme sopivasti temppelin vieressä saa ohimenneet iskut heittää uusiksi. 15 hyökkäystä WS4:llä, rerollilla ja S4:llä riittää lähettämään kärryn pakomatkalle, kissat perään, kärryn yli ja kiinni centigori lauman kylkeen. Ei huonosti itsemurhayksiköltä!

Vuoro 2.

Vuoro 2. Stonehorn rynnii minotaureihin, Yetit DC chariot II:een, Thundertusk minotaureihin, Maneaterit Bestigoreihin, Irongutit goreihin. Yetit, Maneaterit, Thundertusk ja Irongutit heittävät liian vähän. Stonehorn pääsee yksin läpi ja saa lisäimpactit! Ogret liikkuvat hieman eteenpäin mutta ovat silti jumissa. Taikavuorolla saan kaiken mitä haluan: Regeneraatio kaikille 12 tuuman päässä Slaughter masterista ja Wyssan´s Wildform Stonehornille, antaen sille +1S ja +1T, mitkä lämmittävät varsinkin, kun se on tekemässä järjettömän paljon impact hittejä!

Menemme lähitaisteluun joka on lyhyt mutta sitäkin verisempi! Sabretuskit syövät Centigoreja tarpeeksi lähettääkseen nämä karkuun menettäen vain yhden kissan. Kentaurit juoksevat kohti Bestigoreja, mutta kissat heittävät enemmän ja juoksevat kentaurien yli ja kiinni Bestigorilauttaan!
Stonehorn heittää itselleen 9kpl S7 impact hittejä! Kaksi minotauria kötistyy ennenkuin kukaan on edes varsinaisesti lyönyt! Kaikki minotaurit ovat nopeampia kuin Stonehorn tai ogreratsastaja mutta onnistuvat tekemään S5 iskuillaan T7 hirveen vain yhden haavan! Hirven selässä istuva ogre vihtoo sarvipäitä mutta tekee vain yhden lisähaavan. Minot häviävät, mutta Mikko heittää kahdella nopalla yhteensä 3 ja pysyy taistelussa!

Mikon toinen vuoro. Gorit hyökkäävät ovelasti Maneatereiden kimppuun, DC I rynnii Yeteihin jotka pakenevat, mutta jäävät jalkoihin sillä pelkuruuden hinta on kuolema. Taikavuoro on hiljainen, Gorit saavat Wyssan´s Wildformin, mutta lähitaistelu sitävastoin räjähtää! Bestigorit pilkkovat sapelihammaskissat pieniksi talipalloiksi pihan linnuille, ajavat nämä karkuun ja ryhmittyvät kohtaamaan uuden vihollisen. Stonehorn jatkaa Minotaurien tallaamista jotka kyllä saavat iskuja läpi, mutta T7, Regeneroiva hirviö on liikaa ja härkämiehet lähtevät lipettiin ja kivisarvi ajaa niiden yli. Gorit ja Maneaterit hakkaavat toisiaan kuin viimeistä päivää, mutta Maneaterit kestävät regeneraation avulla.


Riittävä huolto on kaikkien Warhammer- ja painiotteluiden selkäranka!:D

Vuoro 3. Stonehorn rynnii DC II:een, Irongutit rynnivät Bestigoreihin, Tyranni rynnii ogreyksiköstä auttamaan Maneatereita Goreja vastaan. Taikavuoro ei tuota muuta tulosta kuin +1T Ironguteille, Thundertusk yrittää avata pelinsä ammuskelemalla DC III:ta mutta ei tee mitään. Lähitaitelussa Ironguttien Dragonhide Banner sykähtää ja chargevuorolla yksikkö saa heittää kaikki to hit, to wound ja armorsave heittojen 1:t uusiksi. Taikalipussa on myös s3 breathweapon joka ammutaan pässimiesten niskaan. Ja sitten lyödään ja lujaa sillä molemmilla yksiköillä on great weaponit. Irongutit vievät yseisen päähänlyötikisan.

Toisaalla Tyranni haastaa Goryksikköä kaksintaisteluun ja Pässilordi vastaa kutsuun. Beastlordin warriorbane miekka meinaa olla liikaa, sillä pässilordi tekee kolme haavaa, pudottaen Tyrannin lyönnit kahteen, jotka onneksi haavoittavat ja Tyranni viimeistelee taistelun tallomalla pässilordin maahan stomp hyökkäyksellään! Maneaterit niitetään viimein hengiltä, mutta Gorilautasta on jäljellä enää märkä läntti.

Kuvassa viimeinen Gori painii viimeistä Maneateria vastaan.

Katsomme pelin olevan ohi. Jätit jyrasivät. Huzaa!!!
Peli oli jännittävä, siinä oli paljon hurjia käänteitä ja kaikista tärkeimpänä: se oli molemmille osapuolille hauskaa! On aivan sama mitä tekee, painiiko kehässä, keräileekö perhosia vai juoksuttaako pikku-ukkoarmeijaansa lakanalla keittiön pöydän päällä. Jos ei nauti harrastuksestaan, miksi vaivautua? Se, että molemmat pelaajat nauttivat pelistä, tekee pelaamisen monta kertaa palkitsevammaksi kuin se, että toinen nöyryyttää toisen ja nauraa päälle. Siinä saattaa jäädä pelailemaan itsekseen hyvinkin nopeasti.

Pelailemisiin! -Tuho

Ei kommentteja: