Sotakoneen WHFB-liigan terävin kärki

psst.. voit tarkastella kaikkia liigaan liittyviä juttuja klikkaamalla tuolta sivun Tageista sanan liiga..

maanantaina, joulukuuta 02, 2013

Sotakoneen virallinen Warhammer Fantasy Battle -liiga


Sotakoneen WHFB -liiga 2014

Sotakoneen miehistön virallinen liiga pärähtää käyntiin vuoden alussa ja Blogiin ilmestyy taustoja/tarinoita armeijoiden takana. Käykää toki ihmettelemässä ja kommentoimassa jos siltä tuntuu. Pelisysteemi on Warhammer Fantasy Battle ja osallistujat kisaavat 2000 kiinteällä listalla ja 400p taisteluiden mukaan vaihtuvilla vahvistuksilla. Vuoden aikana on kunkin tarkoitus pelata ainakin yhdeksän ottelua eri vastustajia vastaan. 

Suuri jahti – 2000p Metsähaltiat, Kalle Koskela

Uhkaava aamunkoi


Ariel heräsi säpsähtäen, näky oli todellinen. Aamun usva vielä leijaili metsän siimeksessä, kelmeä auringon valo siivilöityi läpi metsän tiheän lehtikaton. Vanha metsä uhkui uhkaavaa, hermostunutta tunnelmaa. Jotain oli selvästi ilmassa, se kuului tuulessa kun puiden lehdet rapisivat, se maistui virtaavan puron vedessä.  Jotain pahaa oli syntynyt maailmaan, Ariel tunsi sen, hän oli nähnyt tämän tulevan. Morghur, kallojen herra oli syntynyt jälleen korruptoimaan maailmaa.

Ariel, metsähaltioiden hallitsija ja Athel Lorenin metsän suojelija on taistellut Morgurin korruptoivaa pahuutta vastaan lukuisia vuosisatoja ja peto on kukistettu aina sen synnyttyä uudestaan kylvämään pahuutta. Edessä on jälleen näytelmä ikiaikaista elämän ja kuoleman taistelua, joka vääjäämättä sykli sykliltä muuttuu enemmän epätoivoisemmaksi. Sillä haltiat ovat kuoleva rotu ja kaaos on vääjäämättä lyövä yli tämän maailman ihmisten ajan hallitessa.

Tämä hetki oli nähty ennalta ja Ariel oli tehnyt valmisteluja. Hän oli kutsunut luokseen sisarukset Meilir Meilirionin ja Cannan villiratsastajien heimosta. Sisarukset olivat tulleen joukkonsa kanssa jo edellisellä viikolla. Joukkio on tosin pysynyt omissa oloissaan, sillä Metsähaltioiden heimot eivät usein ole tekemisissä toistensa kanssa, ellei kyseessä ole neuvostoasiat tai sota.

Ariel johdatti kaksikon läpi majesteettisten puiden muodostaman asumuksen. Kotkaruhtinas Gawain Dafod Aur odotti heitä jo neuvostosalissa malttamattomana, sillä hänkään haltioiden tapaan ei usein viihtynyt poissa kotoaan, metsää ympäröiviltä vuorilta. Pyydettyään heitä istumaan puiden juurista muodostuneen elävän pöydän äärelle, hän lausui ääneen pitkään odotetut sanat; Morghur on nähty tulevan uudeksi varjojen metsässä, Mordheimista pohjoiseen.


Matka alkaa


Hidas matka yli harmaiden vuorien on vaarallinen. Gawain tuuliruhtinas on haukkaratsastajineen tiedustellut reittiä ja paljastanut örkkien liikkuvan reitillä, lisäksi edellispäivänä he kohtasivat kääpiömainareita. Kääpiöiden ruutiaseiden kantama ei kuitenkaan riittänyt uhkaamaan korkealla liitäviä haltioita ja he palasivat kertomaan retkikunnalle edessäpäin uhkaavista vaaroista.

Retkikuntaan kuului villiratsastajien heimon ja haukkaratsastajien lisäksi Arielin henkilökohtaisia sotureita, jotka olivat kuolettavia tarkkoine jousineen. Hän oli myös on saanut Durthun, puumiesten ruhtinaan lähettämään metsänhenkiä ja  dryadeja tälle vaaralliselle matkalle.  Näkijä Kentigern Garthwysin oli määrä tavata joukko Harmaavuorten juurella, mutta hän ei ollut saapunut ja retkikunnan oli jatkettava matkaa häntä odottamatta.  Villiratsastaja Meilir Meilirion oli saanut tehtäväksi johtaa joukko mahdollisimman turvallisesti ja nopeasti Varjojen metsään. Hän ei ollut vielä kovinkaan huolissaan maagin puuttumisesta, sillä hän tiesi näkijöiden oikullisuuden ja saattoi ollakin, että näkijä Kentigern odotti heitä jossain edeltä näkemässään paikassa.

Matka on vain kovin pitkä ja edessä on vähän liittolaisia ja paljon vihollisia…



Armeijan handout, jossa näkyy vastustajalle kaikki muut paitsi maagiset esineet

Wood Elves Army
1 * Wild Rider Noble @ 195.0 Pts
     General; Wild Rider; Spear; Longbow; Light Armour,  1 Great Stag @ [50.0] Pts
1 * Wild Rider Noble @ 160.0 Pts
     Wild Rider; Spear; Longbow; Light Armour, 1 Great Stag @ [50.0] Pts

1 * Noble @ 136.0 Pts
     Great Weapon; Longbow; Light Armour, Shield, 1 Great Eagle @ [50.0] Pts

10 Glade Guard @ 148.0 Pts
     Allow Magic Standard; Longbow; Standard; Musician

10 Glade Guard @ 126.0 Pts
     Longbow; Musician

10 Glade Guard @ 126.0 Pts
     Longbow; Musician

10 Glade Guard @ 126.0 Pts
     Longbow; Musician

8 Dryads @ 96.0 Pts

8 Wild Riders @ 271.0 Pts
     Spear; Light Armour; Standard; Musician

8 Wild Riders @ 251.0 Pts
     Spear; Light Armour; Standard; Musician

3 Treekin @ 195.0 Pts

3 Warhawk Riders @ 120.0 Pts
     Spear; Longbow

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

 Models in Army: 74  Total Army Cost: 2000.0
 






Ei kommentteja: