Sotakoneen WHFB-liigan terävin kärki

psst.. voit tarkastella kaikkia liigaan liittyviä juttuja klikkaamalla tuolta sivun Tageista sanan liiga..

tiistaina, tammikuuta 13, 2015

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Univaje ja loppuvuosi 2014


Hetki taas kulunut omastakin edellisestä päivityksestä. Vuoden 2014 loppupuoli kun sujui niin hyvin uusien työkuvioiden merkeissä ja univajerääkin kanssa. Loppuvuoteen mahtui myös hairahdus. Pitkään olin jo harkinnut muutaman Dark Eldar Incubin ostamista fantasiatontuille vahvistamaan teloittaja yksikkö sai voimakkaan sysäyksen uuden Dark Eldar kodeksin julkaisun myötä. Asiaa ei auttanut uuden kolleegan oma 40k harrastus. Onneksi on Ebay, jottei ihan kaikkea tarvitse uutena ostaa, kun harrastetoimintaa laajentaa noin äkkiseltään. Nyt siis jo noin 1000 pistettä kohtalaiseen listaan yksiköitä kasassa. Maalauksellisesti laajennus toi mukanaan hauskaa vaihtelua ja tiukan päätöksen pitäytyä yksinkertaisessa ja nopessa, mutta näyttävässä linjassa. Suunnitelma vähän petti jo ensimmäisen lähes valmistuneen ajoneuvon osalta, mutta tulihan siitä jo huomattavan omalaatuinen.

Vielä miehistö ja pieni viimeistely - Dark Eldar raider


Lupasin myös itselleni, että tänä vuonna viimeistellään myös mahdollisimman paljon niitä tuhatta ja yhtä vielä kesken olevaa rakennusta ja yksikön maalausta, joten lisää kuvia ehkä odotettavissa myöhemmin.

Liigan osalta oma sijoitus jäi lopulta häntäpäähän vahvasta fluffista huolimatta. Asiaa ei auttanut kokemattomuus uuden kirjan kanssa peruslistaa tehdessäni, jonka tajusin vuoden aikana. Kaiken kaikkiaan erittäin tiukkojen pelien jäljiltä voi lämpimin mielin onnitella liigan voittanutta Tuhoa ja purtujen klaania!

40 000 tapaa paskarrella - How to build drop pod

Sain fantasiahammeria pitkään pelanneelta ystävältäni pyynnön kokeilla rakentaa hänen uuteen susimariiniarmeijaansa drop podeja. Nuohan nyt ovat kohtalaisen yksinkertaisia muovipönttöjä, joita tarvitaan yllättävän monta isompaan armeijaan. Kokeiltiin siis itse, että säästettäisiin.

Ohjeeksi valikoitui deankelly51-sivuston ohjeet, jotka pohjautuivat mitä ilmeisemmin forge-worldin drekupodiin (ohjesivu). Pohjan ollessa samankokoinen normaaliin miehistöpodiin, annettiin projektin rakennusvaiheelle vihreää valoa. Materiaaleina tarvitsisi vain 10mm levyä pohjaan, 5mm levyä "siipiin" ja 1mm levyä muuhun runkoon. Maailmalla yleisempi plasticard olisi ollut potentiaalisempi vaihtoehto, mutta koska Suomi on vähän takapajula näissä asioissa (ja kun RC/lennokkikaupatkaan eivät juuri myy mitään vastaavaa suoraan hyllystä) piti materiaalia etsiä jostain muualta. Paksumpi tavara löytyi isän halkoliiteristä vanerin muodossa. 1mm tavaraa en löytäny, joten turvauduin paksumpaan korttikartonkiin. Kirjansidontapahvi olisi ollut seuraava vaihtoehto, mutta 2mm paksuus olisi vain ollut haitaksi.

Tarvikkeet joita käytin:
  • mittaus ja merkkausvälineet
  • vannesaha
  • lehtisaha
  • puuviila
  • hiomakone/paperi
  • askarteluveitsi
  • viivoitin
  • leikkausalusta/matto
  • ruokailuveitsi
  • EriKeeper-yleisliima
  • pikaliima
  • pienoiskompressori ja kynäruisku
Materiaalit
  • 10mm vaneri
  • 5mm vaneri
  • 10mm puutappeja
  • ~0,6-0,75mm korttikartonki
  • tippapullon korkkeja
  • Vallejon Game color (black)
  • Citadelin Eshin Grey

Työstö alkoi tulostamalla ohjeet ja templaatit. Sakset lensivät aika nopeasti nurkkaan ja tilalle tuli askarteluveitsi viivoittimen kanssa, joilla syntyikin jo parempaa jälkeä. Jos joku aikoo tämän luettuaan kokeilla noita ohjeita niin kannattaa katsoa normaalia paksumpaa tulostuspaperia. Tämä helpottaa templaattien kaavoittamista varsinaiselle materiaalille. Itse pidin ohje-pdf:n tekstiosioita niin kryptisinä, että lähdin heti omilla pähkäilyilläni soveltamaan rakennusjärjestystä. Varsinainen rakentelu alkoi lopulta leikkaamalla pohja ja siivet vanerista ja liittämällä ne pitkän pähkäilyn jälkeen toisiinsa perinteisesti naulaamalla. Koska en omista juurikaan ihmiskunnan väkeä 40k maailmasta tahi tankkibitsejä, lähdin myös soveltamaan ovien saranarullia. Helpoin ja "näyttävin" saatiin yksinkertaisesti 10mm puutapeilla uurteineen. Rakennelman muoto alkoi jo hahmottua.

Vaneritorso ovisaranatapeilla
Askartelukorttikartonki oli siis lopullinen materiaali maskeihin ja muihin rakenteisini ja sen työstämiseen voin myös antaa ohjeena: TERÄVÄ askarteluveitsi ja viivotin varmistamaan suorat laikkausjäljet. Mittaus- ja leikkausvirheet johtivat myös sovitteluun ennen paikalleen liimaamista. Kartongin liimaukseen käytin perinteisesti EriKeepperiä, joka ei onneksi lähtenyt kuprustamaan löytämääni kartonkia.

Liitin pahviosat järjestyksessä: isot siipimaskit + ulkoreunoihin tulevat pikkupalat, sivuseinät, katto, siipien ylämaskit, seinämien isot ikkunamaskit, seinien pikkusuorakaidemaskipalat. Hillittömän leikkaus/liimausurakan päätteeksi hökötys alkoikin jo näyttää asialliselta. Kartongin käsittelyssä kullanarvoiseksi huomasin myös normaalin ruokailuveitsen tylpän pään käytön taittosaumojen tekoon. "Leikkaamalla" ruokailuveitsen tylpällä osalla taitoskohdan tuli taitoksista siistejä, eivätkä ne lähteneet halkeilemaan miten sattuu.

Ensimmäinen valmis pahvipodi.

Toistaiseksi avautuvat ovet. Toisen podin liimaus puolivälissä

Teen age mutant ninja drop pods - landing gear in a card board shell - rocket power
Edelleen bitsipulasta kärsivänä oli sopivan rakettimoottorin etsiminen vielä oma asiansa. Olin jossain välissä saanut lahjoituksena muovisia tippapuolloja joiden korkit näyttivät lähes sellaisenaan moottoriksi katolle. Katolle liittämistä varten vuorasin korkin pohjan stuffilla ja levitin pikaliimaa sitten stuffin ja podin katon väliin ennen paikalleen asettamista. "Asiakkaan" kanssa sovittiin vielä, että ennen luovutusta pohjamaalaisin podit mustalla/hänen susiensa päävärillään Eshin grey:llä. Lopputuloksena kaksi harmaata podia luovutettavaksi manufactooorumilta joukoille loppumaalaukseen ja koristeluun.


Pohjamaalatut podit korkkimoottoreilla.
Aikaa rakentamiseen meni karkeasti 6-8 tuntia per podi. Kustannuksia ei itselle kertynyt muuten kuin 4,5€ korttikartonkilehtiöstä ja Ehsin greyn ostamisesta. Tosin omalla osalla isukin autotallista löytyivät vanerit ja välineet niiden työstöön. Lisäillään mahdollisesti kuvia kunhan susilauma saa maalauksen viimeisteltyä mahdollisten bitsien kera.

EXTRA: Avatars of War - Vestals of Nemesis unboxing

Avatars of War ilmoitti alkuvuodesta 2014 julkaisevansa kokonaisen yksikön, joka taatusti oli kaikkien GW:n hintoihin tottuneiden Dark Elves pelaajien mieleen - vaihtoehtonappeja Witch Elveseille. Itse totuin ainakin uuden kirjan myötä peluuttamaan akkoja hordessa veripadan kanssa. Kaveripeleihin vielä kehtasi proxyttaa, mutta muuten nappuloita oli liian vähän. Avatars tarjosi 30 eksklusiivisen pre-order spesiaalipaketin, jossa normaalin 20 figun sijasta saisikin 30 samaan hintaa. No nämä menivät samantien ennakkotilaukseen. Enpä vain tiennyt, että hommat voisivat mennä näin pahasti pieleen.

Julkaisuajankohta ilmoitettiin toukokuulle. Vaan eipä toteutunutkaan. Huhupuheet puhuivat ylihintaisen muovivaluumuotin rikkoutumisesta. Oli miten oli julkaisua siirrettiin parilla kuukaudella. Nyt usean myöhästymisen päätteeksi AoW sai aikaiseksi julkaistua nämä ja oman pakettini sain tänään postissa Sotakoneen lahjoman kuriirin tuomana (Suomen posti). Harrastuspöydällä on niin hyvää vauhtia etenevä black dragon loppusuoraa lähentelevine maalauksineen, joten en kehdannut vielä levitellä tämän pahemmin.


Pakkauksena toimi paksumpi DVD-kotelo, jonka sisältä löytyi kolme muovipussillista irto-osia. Jos teksteihin on luottamista, pitäisi jokaisesta pussista löytyä sisäkannen pikkukuvan mukaiset osat. Normaalissa myyntipakkauksessa näitä pusseja siis olisi vain kaksi. Nopealla silmäyksellä valujälki ei ole aivan yhtä tarkkaa kuin perus GW-laatu. Kuitenkaan irti rapsutettavan muovin määrissä ei päästä ensimmäisten finecastien tasolle, joten kyllä näistä näyttävä ja verenhimoinen yksikkö saadaan ajan kuluessa.

Ei kommentteja: