Sotakoneen WHFB-liigan terävin kärki

psst.. voit tarkastella kaikkia liigaan liittyviä juttuja klikkaamalla tuolta sivun Tageista sanan liiga..

sunnuntaina, lokakuuta 06, 2013

Hieman muokkaillen - Mortis Engine osa 1

Tuoreahkon pelaajan vaihtoehtoinen Mortis Engine. Mielipiteitänne kaivataan.

Mikäli olet nykyisen sääntökirjan aikaan pelannut Vampire Counts -armeijalla, on taatusti käynyt mielessä kahden Mortis Enginen käyttö ja miksei olisi. Onhan toki houkuttelevampaa saada epäkuolleillesi 5+ regeneraatio 6+:n sijaan. Vaikka itse modellina Mortis Engine onkin hieno, en silti tahdo kahta samanlaista center pieceä armeijaani. Mitä siis toiseksi moottoriksi?

Aloin mietin että mitä tuo Mortis Engine oikeastaan voisi minulle olla ja mitä ominaisuuksia tuolla vekottimella on? Lyhyt yhteenveto muutamalla ranskalaisella viivalla:

  • haamuhevosten liike, eli liikkuminen esteettä
  • kirkumista/kiljuntaa
  • 2d6+3 magical attackia ja 1 normaali attack, sekä tietysti impact hitit
  • jaetaan boonuksia itselle ja hallaa vihollisille area efekti


Näitä tuumittuani alkoi itselleni pikkuhiljaa valkenemaan, mitä toinen moottorini saattaisi olla.
Selattuani vampirecounts.net -foorumia, törmäsin kuvaan Balewind Vorteksista, mikä kolahti yhteen ajatukseni kanssa liki heti.

Maasta nouseva pyörremyrsky, jonka juurella maakin halkeilee ja paljastaa maan alta suunnattomat kasat pääkalloja. Pyörre sopii mielestäni myös moottorin omaan fluffiin sikäli, että tuolla moottorillahan on Spectral Steed -kyky, jolla on ominaisuuksia liikkeen suhteen. Eikun internetiin etsimään suunnattomat kasat pääkalloja, sillä niitä on luurankosoturien yhteydessä itselleni kertynyt vain muutama ylimääräinen. Pääkallot hankittuani alkoikin pohtiminen ja sommittelu.

Ensin leikkasin Vortexista alaosan pois, koska se oli mielestäni turhan leveä. Sitten vaan mallailemaan sopivaa kasaa kalloja, sekä pyörrettä sopivaan kohtaan alustaa. Maan pinnaksi minulla sattui olemaan korkkilevyä varastossa. Korkkilevyä käytetään esimerkiksi parketin alla mm. kopinan vaimentimena. Olisin enempi kuin ihmeissäni mikäli esim. Bauhaussissa ei moista myytäisi, mutta tiedän sitä löytyvän ainakin Hobby Pointista.

Tässä muutama WIP-kuva. Pahoittelen kuvien taustaa, myöhemmissä projekteissa otan tämän huomioon paremmin.



Mortis Engine wip
tässä hieman mallailen,
sekä liimailen kalloja pyörteen juurelle

Mortis Engine wip
korkkia kallojen päälle maakerrokseksi
















Aseteltuani itse pyörteen sekä maastomuodon kalloineen, näytti kuitenkin itse vekotin jotenkin alastomalta. Ei tuollaisessa härvelissä voi olla niin paljoa lyöntivoimaa, kun kirja kertoo, vaikka en yhtään tornadojen tuhovoimaa väheksykään. Jokatapauksessa halusin hieman korostaa iskukapasiteettia, joten otin ylimääräiseksi jääneiden luurankosotureiden osien joukosta mm. yläruumiin miekkoineen ja päineen. Alemmas laitoin pelkän käden miekkoineen ja lopputulos alkoi näyttää jo kummasti paremmalta. Tosin nuo
näyttivät siltä että: "Olemme pyörimässä pyörteen mukana", eikä: "Olemme osa tätä koko pyörrettä" niin kuin tarkoitukseni oli. Joten lisäsin hieman stuffia häivyttääkseni silmiinpistävää rajaa lisäyksieni kohdalla ja olen lopputulokseen suhteellisen tyytyväinen. Itselläni oli käytössä Milliputtyä, mutta mikä tahansa stuffi ajaa asian.

Mortis Engine wip



Mortis Engine wip
näkymää alustasta,
sekä hieman lisäämistäni luuranko-osista


Ja nyt arvon lukijat, mielipidettänne kaivataan: kuinka jatkan? Pitäisinkö tuon alkuperäisen huipun pyörteestä, toki hieman muokkaillen, vaiko keksisinkö huipun jotain muusta? Olisko ideoita mitä se joku muu voisi olla?

Omasta mielestäni tuo pyörteen oma huippu on aivan liian "kaaos-symbolimainen". Mistähän lie johtuu? Olisiko jotain muita oivia lisäyksiä, miten voisin korostaa tähän hieman Vampire Counts -ideologiaa? Maalaustapa alkaa hahmottua jo päässäni, mutta jätetään se myöhemmäksi ;)

Mortis Engine wip
Mortis Engine wip



















Kysymyksiä, ideoita, sekä kommentteja saa ja pitää esittää. Estradi on toistaiseksi teidän.

Hieman muokkaillen - Mortis Engine osa 2

2 kommenttia:

Luolapeikko kirjoitti...

Eikö huipun kaaostähden voisi jättää tyystin pois?

Tilalle haamuhahmoja tahi innokas nekromantikko? Tai yksiköllinen vihollisen erittäin kauhistuneita sotureita?

Kappu kirjoitti...

Voisin kyllä lisätä sekä jonkinsortin nekromaagikon, että alkuperäisestä Mortis Enginestä yhden bansheen. Maagikko tulee tuonne päälle patsastelemaan, mutta jokatapauksessa melkein haluisin jotain tuohon yläpäähän ikäänkuin tasoksi. Mietin itse, että ottaisin tuosta alkuperäisestä ainakin osan noista nuolista pois. Lisäisin ehkä hieman kaidetta ja huipun pääkallokuvalle torahampaat, tahi jotakin.

Kiitokset kommentista.