Sotakoneen WHFB-liigan terävin kärki

psst.. voit tarkastella kaikkia liigaan liittyviä juttuja klikkaamalla tuolta sivun Tageista sanan liiga..

keskiviikkona, joulukuuta 04, 2013

Opus nocturne, Beastmen

Maailmanreuna vuorien varjossa ja Kislevistä pohjoiseen sijaitsee ihmisten jo kauan hylkäämä metsäinen alue. Tämän paikan syrjäinen sijainti olisi jo itsessään hyvä syy kenelle tahansa pysyä poissa karulta ja kylmältä alueelta. Rappeutuneet ja säiden piiskaamat rauniot kielivät kuitenkin kyseisen alueen olleen joskus asutettua. Raunioista voi päätellä vanhojen asukkaiden olleen Keisarikunnan kansalaisia, sillä edelleen, mutta vain vaivoin, voi tunnistaa Sigmarin merkkejä murenevien alttareiden lomasta.

Raunioitunut kaupunki ei kuitenkaan ole tyystin vailla asukkaita. Raivoisat petomiehet ovat nyt sen synkkiä asukkaita, ja he ovat nimenneet kaupungin uudestaan. Se on nyt Midian, yön lasten kaupunki. Kauan sitten, kun Midian tunnettiin toisella nyt jo unohtuneelle nimellä, sen asukkaat koostuivat lähinnä seikkailun haluisista uskalikoista, kullan ja aarteiden etsijöistä sekä muista onnen onkijoista. Karut olosuhteet, epäonni aarteen etsinnässä ja jatkuva sotiminen pohjoisten barbaarien sekä kaaoksen voimien kanssa lannistivat kuitenkin useimpien mielet, toisten nopeammin ja toisten hitaammin. Ja tuolloin pedot haistoivat pelon ja heikkouden. Ensin ne tulivat vain täyden kuun aikaan, sitten viikoittain ja lopulta joka yö. Ne vaativat uhreja itselleen. Aluksi kaupungin väki, antoi heille rikolliset, sitten sairaat, vanhukset, orvot. Lopulta heillä ei ollut antaa ketään ja silloin pedot hyökkäsivät ensimmäisen kerran. Kaupungin kaarti puolusti uljaasti omiaan ja onnistui torjumaan petojen hyökkäyksen. Tämä vain villitsi petoja lisää. Kaupungin väki alkoi juonitella toisiaan vastaan, ja lopulta jokainen kääntyi toistaan vastaan ja kaaos sekä hulluus valtasi kaupungin. Tänä suden hetkenä peto lauma nielaisi kaupungin kitaansa.

Tätä petolaumaa, joka tunnetaan nimellä Opus Nocturne johtaa taistelussa petoherra nimeltään Metsän Musta Pukki. Metsän Musta Pukki äärettömän vanha ja kokenut petomies( joka johti myös toista hyökkäystä kaupunkiin, ensimmäisen epäonnistuttua. Ensimmäistä epäonnistunutta hyökkäystä johtanut petoherra koki äärettömän hitaan sekä tuskallisen kuoleman Musta Pukin lävistäessä tämän Nurglen siunaamilla muodon muutoksilla ja aseettomana haaste taistelussa), omiensa joukossa hän on ollut voittamaton jokaisessa haasteessa sotajoukon johtajuudessa taisteltaessa. Vaikka petomiehet eivät suoraan palvo ketään tiettyä Kaaoksen jumalaa on Musta Pukki uhrannut ja antanut itsensä Nurglelle. Samoin koko muu sotajoukko.

Sotalipunkantaja Nuori Synkkä, ei nimestään huolimatta ole kovinkaan nuori mutta sitäkin synkempi. Hän on toiminut Musta Pukin lipunkantaja Midianin valtauksesta lähtien. Nuori synkkä on vannoutunut Nurglen palvoja ja hänet on siunattu pysyvällä lahjalla. Vaikka petomies naaraita pidetään säyseämpinä verrattuna sonneihin, tämä ei pidä Nuoren Synkän kohdalla. Hän on harvoja todella isokokoisia petonaaraita, joka on onnistunut teoillaan luomaan syvän kunnioituksen ja pelon ( enimmäkseen pelon) itseään kohtaan.
Pimeyden lauma, on Opus Nocturnen Gor lauma joka koostuu taistelua janoavista villeistä pukkisotureista. Se on sotajoukon nyrkki yksikkö mitä ilman Musta Pukki ei lähde taisteluun. Tässä yksikössä on monien taisteluiden veteraaneja sekä kokemattomia Gor sotureita, Kaaoksen jumalien mielten oikut vaikuttavat usein taisteluiden lopputulokseen. Jokainen pukki tietää että noutaja saattaa tulla seuraavassa taistelussa tai heidän synkkien jumalien suosiessa,valtaisa verimessu  jumalille. Oli miten oli, Kaaos on oikukas.
Kuolon kärryt on rykmentti joka koostuu erittäin kiihkeistä ja verta janoavista pukki sotureista. Nämä pääsääntöisesti nuoret soturit eivät kavahda syökseä itseensä taistelun melskeeseen. He janoavat kuolemaa taistelussa, ja kiihkossaan sysäävät oman henkensä alttiiksi epätoivoisissakin tilanteissa.
(Hänen) tuhat lastaan on eliitti yksikkö joka koostuu suurimmista veteraani suurpukki sotureita. Tämä yksikkö on raskaasti panssaroitu ja varustettu julmilla kahden käden aseilla.  Tällä yksiköllä on syvä yhteys sotalipunkantajaan, sillä Nuori synkkä on äiti usealle yksikön pukille. Vaikka poikia on useita, ei kellään ole isää jäljellä. Parittelun jälkeen ovat epäonniset pukkisoturit kokeneet nopean kuoleman, joka ikinen.
Pohjoisen metsän vaanijat ovat villejä sarvigoreja jotka metsästävät pohjoisissa metsissä kaikkea ja kaikkia. Näiden petojen vangitseminen on erittäin vaarallista ja usein kuolettavaa puuhaa vähäisimmille vähäpukeille. Nämä pedot ovat eläviä terävin sarvin ja luupiikein varustettuja raivokkaita kasoja lihasta ja karvaa.
Jabberslythe, Mielen haureuttaja on hulluutta ja Kaaoksen epävoipaisuutta tihkuva kammotus. Se on otus muinaisilta ajoita ja siinä tiivistyy Kaaoksen hulluus. Tästä otuksesta ei tiedätä paljoa, koska kukaan sen tavannut ja elossa selvinnyt ei ole sekoamatta lopullisesti sitä pystynyt kuvailemaan.

Mikko Ovaska
Beastmen 2000pts

  • lord: beastlord, metsän musta pukki 145: raskas haarniska, käsiase, kilpi 3 = 238 
  • hero: bsb wargor, nuori synkkä 110: raskas haarniska, kilpi,käsiase = 206
  • core:gor herd(39 gor), pimeyden lauma = 337
    • full command 25pts +1pts kaksi käsiasetta
  • core:tuskgor chariot,kuolon kärry i  80
    • 2* tuskgor, 1gor keihäällä, 1bestigor kahdenkäden ase, kärryn save 4+
  • core:tuskgor chariot, kuolon kärry ii 80
  • core:tuskgor chariot, kuolon kärry iii 80
  • core:tuskgor chariot, kuolon kärry iv 80
  • special:bestigor herd(30 bestigor), (hänen) tuhat lasta =400
    • full command 30, raskas haarniska, kahdenkäden aseet
  • special:razorgor herd(2 razorgor), pohjoisen metsän vaanijat i = 110
  • special:razorgor herd(2 razorgor), pohjoisen metsän vaanijat ii = 110
  • rare:jabberslythe,mielen haureuttaja 275
total: 1996

Ei kommentteja: